Byrumsvägen 143 Vedby

Byrumsvägen 143

Vedby

En riktig sommaridyll på norra Öland!

En sommaridyll med lugnt och naturskönt läge på norra Öland. Charmigt och i toppskick! Härlig atmosfär med vackra tegelgolv, vitputsade väggar, öppet upp i nock, braskamin och öppen spis/vedspis. Cykelavstånd till Byrum Sandviks härliga sandstrand. Gårdshuslänga med två sovrum och uterum. Förråd.

Utgångspris: 1.795.000:-
Högsta bud: 1.860.000:- Se alla bud 
# Datum Status Bud
1 Lör 15 maj 07:41 Aktiv 1 860 000 kr
2 Fre 14 maj 18:02 Stannat 1 850 000 kr
1 Fre 14 maj 10:22 Aktiv 1 795 000 kr

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se
Möten & visningar i Coronatider

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • Antal rum2 rum
 • Boarea60 kvm
 • Biarea48 kvm
 • Tomtarea899 kvm
 • AdressByrumsvägen 143
 • PostortLöttorp
 • OmrådeVedby
 • Utgångspris1.795.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  En sommaridyll med lugnt och naturskönt läge på norra Öland. Charmigt och i toppskick! Härlig atmosfär med vackra tegelgolv, vitputsade väggar, öppet upp i nock och braskamin, öppen spis och vedspis. Fin utemiljö med kalkstenbelagd uteplats och insynsskyddad altan i västerläge!

  Rödmålad torpstuga som på ett pietetsfullt sätt byggts till 2016 med en vitmålad och putsad del. I stugan finns hall, kök, toalettrum, stort sovrum, mysigt sovloft och ett underbart allrum med golv belagt med vackert och gammalt tegel , vitmålade putsade väggar, fasade fönsternischer med belysning och tak med vitmålad träpanel, synliga balkar och öppet upp i nock. Fungerande öppen spis, vedspis och täljstenskamin.

  Gårdshuslänga med härligt uterum, ett sommar och ett vintersovrum. Nybyggd förrådsbod med duschkabin, tvättmaskin och utedusch med kallt och varmt vatten.

  Cykelavstånd till Byrum Sandviks härliga sandstrand. Komplett utrustat med sängar och diverse möbler - det är bara att flytta in!

  Här bor du lugnt och fridfullt utan stress med nära till två av Ölands finaste badstränder vid Byrums Sandvik (ca 5 km) på västra sidan och Sandbybadet på östra sidan. Byrumsstranden når man enkelt genom att cykla på vackra grusvägar utan trafik. Du har även cykelavstånd till norra Ölands centralort Löttorp (ca 3 km) med affärer, service, post, inomhusbad, restauranger m.m. Inte långt bort finns Bödabukten med sin två mil långa sandstrand. Till finfint fiskevatten i Ölands enda insjö, Hornsjön, är det ca 500 meter.

  Vill du äta gott har du här cykelavstånd till Lammet & Grisen där det hela sommaren bokas upp festmåltider i härlig miljö.

  Spelar du golf finns tre golfbanor på nära håll - Byxelkrok, Ölands Golfklubb i Källatorp och vid Böda Sand!

  Du välkomnas in en trivsam hall med plastmatta på golv, målad väv i varm aprikosfärg på väggar och vitmålat tak.

  Stort och rymligt sovrum med fungerade öppen spis, vitlaserat trägolv, grå tapet på väggar och vitmålat tak. Trappa upp till mysigt sovloft.

  Toalettrum med förbränningstoalett, varmvattenberedare och tvättställ (dusch finns i förrådsbod och även utomhus med varmt och kallt vatten). Plastmatta på golv, plastad tapet på väggar och vitmålat tak.

  Kök med nytt trägolv, vitmålade väggar och tak. Grå skåpinredning, utrustat med vedspis, elspis, kyl/frys, micro och braskamin.

  Stort härligt allrum med vackert golv belagt med gammalt fint tegel, vitmålade putsade väggar och fasade fönsternischer med belysning, vitmålad träpanel med sydliga takbjälkar och öppet upp i nock.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  BORGHOLM HÖGBY-VEDBY 15:1

  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress

  Byrumsvägen 143

  Postnummer
  387 74
  Postort

  Löttorp

  Församling

  Högby

  Område

  Vedby

  Boarea
  Ca ~60.0 m2
  Boarea enligt

  Lantmäteriet

  Biarea
  48.0 m2
  Tomtareal/mark
  899.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Tomtbeskrivning

  Trädgårdstomt med gräsmatta, syrener och uppvuxna träd.

  Antal rum
  2 rum
  Antal sovrum
  1 rum
  Energideklaration
  Status: Energideklaration behövs ej
  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 1946
  Taxeringsvärde byggnad: 130 000 kr
  Taxeringsvärde mark: 204 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 334 000 kr
  Byggnadstyp
  1-plan
  Standardpoäng
  19
  Byggår
  1946
  Om-/tillbyggnadsår

  2016

  Grund

  Torpargrund/betongplatta

  Tak

  Lertegel

  Fasad

  Rödfärgad träpanel/vitmålad puts

  Fönster

  2-glasfönster isoler

  Stomme

  Trä/murad

  Bjälklag

  Betong/trä

  Vatten

  Vatten från egen borrad brunn. Grävd brunn finns. Kommunalt vatten kommer att dras fram i området, se även under övrigt.

  Avlopp

  Stenkista

  Uppvärmning

  Elradiatorer samt täljstenskamin/vedspis och AC

  Ventilation

  Självdrag

  Skorsten

  Det finns två skorstenar, en i tegel och av plåt

  Uteplats

  Två härliga altaner - den ena ligger skyddat mellan stugan och gårdslängan och är belagd med fin ölandskalksten och den andra är en nybyggd träaltan med västerläge och vind/insynsskyddande staket.

  Övriga byggnader
  1. Gårdslängan, renoverad 2013-2015 om ca 33 kvm med två charmiga sovrum - ett sommar och ett vinterrum, fint uterum med golv av grå betongsten, vitmålade väggar och tak och skjutbara glaspartier, ett rum för samvaro och fest! (men också att sova i)
  2. Förrådsbod byggd 2018 om ca 15 kvm. Inrymmande duschkabin och tvättmaskin och en härlig utedusch på gaveln.
  3. Gamla utedasset som idag fungerar som "badhytt".
 • Kostnader
  Elkostnad
  7 900 kr/år
  Renhållning
  1 500 kr/år
  Hemförsäkring
  1 918 kr/år
  Summa driftskostnader
  11 318 kr/år
  Fastighetsskatt
  2 505 kr/år
  Personer i hushållet
  1
  Årlig elförbrukning
  4035 kWh/år

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Vägbeskrivning

  Löttorps samhälle - tag av mot Byrums Sandvik, kör ca 3,8 km, tag vägen till vänster in på Vedbylund. Kör ca 90 meter. Våra skyltar visar.

 • Område
  Område

  Byrums Sandvik: På norra Ölands västkust 7 km norr om Löttorp ligger Byrums Sandvik, känd för sina raukar. Raukarna ligger längs en 600 meter lång strandremsa och består av kalksten som eroderats av vattnet. Från stranden öppnar sig en vidunderlig vy över Kalmarsund och Blå Jungfrun som under solnedgången kan beskrivas som drömlik. Strax norr om raukarna finns en fin och populär sandstrand som är långgrund och med stora sanddyner. Intill stranden finns även en liten hamn. Från Byrums Sandvik och söderut slingrar sig en av Ölands vackraste vägar, Horns kustväg.

  Löttorp: Löttorp med sina 540 invånare är centralorten på norra Öland. Löttorp har många åretrunt öppna affärer och företag men även vårdcentral, simhall och skola t.o.m. högstadiet. På sommaren blommar samhället upp när fler affärer, matställen och systembolaget slår upp portarna samtidigt som invånarantalet mångdubblas med besökare från när och fjärran. Med Löttorp som utgångspunkt finns ett stort utbud av aktiviteter inte alltför långt bort. För den golfintresserade ligger Källatorps golfbana 6 km söder om Löttorp.

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer

  Löttorp-Hornsjön, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 19991202, Registreringsdatum: 20050706)

 • Allmänt

  Kommunalt vatten och avlopp: Högby-Vedby 15:1, ligger inom den stora utbyggnadsplanen för området längs Byrumsvägen, Binnerbäck-Vedby, och utbyggnaden kommer senare runt 2030 och framåt. Anslutningsavgift tillkommer då (f.n är anslutningsavgiften 176.263:-)

  Budgivning:

  Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning är utförd, protokoll finns.

  Energideklaration utföres ej på fritidshus.

  Fiber finns anslutet.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Ytterligare städning utföres ej.

  I köpet ingår sängar och diverse möbler.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • Antal rum2 rum
 • Boarea60 kvm
 • Tomtarea899 kvm
 • AdressByrumsvägen 143
 • OmrådeVedby
 • Utgångspris1.795.000 :-

Är du intresserad av det här objektet? Hör av dig till oss så kontaktar vi dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.