Lövängsvägen 165 Hörlösa

Lövängsvägen 165

Hörlösa

Gedigen villa för permanent eller fritidsboende!

En välvårdad villa i Hörlösa med nära till såväl Kalmarsund som Östersjön. Gott om plats för familjen med 4 sovrum, vardagsrum, matrum, kök och två badrum. Bra standard med kommunalt vatten, nytt godkänt avlopp, öppen spis med insats och luftvärmepump. Fin altan i söderläge. Gårdshus/garage.

Utgångspris: 1.695.000:-

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • Antal rum5 rum
 • Boarea120 kvm
 • Tomtarea1979 kvm
 • AdressLövängsvägen 165
 • OmrådeHörlösa
 • Utgångspris1.695.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om bostaden

 • Beskrivning

  En välvårdad villa i Hörlösa med nära till såväl Kalmarsund som Östersjön. Gott om plats för familjen med 4 sovrum, vardagsrum, matrum, kök och två badrum. Bra standard med kommunalt vatten, nytt godkänt avlopp, öppen spis med insats och luftvärmepump. Fin altan i söderläge. Gårdshus/garage. Stor lummig trädgårdstomt. Här bor du i vacker natur med lövskogslundar ner mot alvarmarkerna och havet vid den vackra kuststräckan Gillberga och Jordhamn. Hörlösa är en liten by med blandad bebyggelse av gamla hus och gårdar. Till Källa med året runt öppen affär är det ca 2 km, till hav och bad ca 3 km.

  Bottenvåning:

  Hall med laminatgolv, vitmålad bröstpanel/vitmålad väv på väggar och vitmålat tak. Garderob. Toalett/duschrum med ljust klinkergolv, kaklade väggar och vitmålat tak med spotlights. Utrustat med wc, handfat med kommod, dusch, handduksvärmare, fläkt och tvättmaskin. Golvvärme. Vardagsrum med trägolv, vit tapet på väggar och vitmåla tak. 1 st 2-glasfönster och 1 st 3-glasfönster. Öppen spis med insats. Luftvärmepump. Matrum med trägolv, vit tapet på väggar och träpanel i tak. Trappa till övervåning. Kök med plastmatta på golv, ljus blommig tapet på väggar och träpanel i tak. Vitmålad inredning, utrustat med elspis, fläkt, diskmaskin, micro, kyl/frys. Extra kyl/frys förråd. Sovrum med laminatgolv, ljus blommig tapet på väggar och träpanel i tak. 5 garderober.

  Övervåning:

  Hall med laminatgolv, vitmålade väggar och tak. 3 garderober. Sovrum 1 med öppet upp i nock. Laminatgolv, vitlaserad träpanel på väggar och i tak. Sovrum 2 med laminatgolv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak.
  Sovrum 3 med laminatgolv, ljus tapet på väggar och vitmålat tak. Toalett/duschrum med plastmatta på golv, vitmålad väv på väggar och vitmålat tak med spotlights. Utrustat med wc, tvättställ med kommod samt duschkabin.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse och tidigast 15 augusti

  Fastighetsbeteckning

  BORGHOLM HÖRLÖSA 13:2

  Objektstyp
  Fritidshus
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress

  Lövängsvägen 165

  Postnummer
  387 70
  Postort

  Löttorp

  Församling

  Persnäs

  Område

  Hörlösa

  Boarea
  Ca ~120.0 m2
  Boarea enligt

  Lantmäteriet

  Tomtareal/mark
  1979.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Tomtbeskrivning

  Trädgårdstomt med uppvuxna träd och buskar. Mängder av orkidéer och gullvivor. Utebelysning. Flaggstång.

  Antal rum
  5 rum
  Antal sovrum
  4 rum
  Energideklaration
  Status: Energideklaration behövs ej
  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Värderingsår: 1959
  Taxeringsvärde byggnad: 923 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 1 187 000 kr
  Standardpoäng
  38
  Byggår
  1953
  Om-/tillbyggnadsår

  1978

  Grund

  Krypgrund

  Tak

  Plåt med tegelprofil

  Fasad

  Tegelstensfasad

  Fönster

  2-glasfönster 1 st 3-glasfönster övriga

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Kommunalt vatten året om

  Avlopp

  3 - kammarbrunn med gemensam infiltrationsbädd ( från 2017) med granne.

  Uppvärmning

  Elradiatorer samt luftvärmepump samt öppen spis med insats.

  Ventilation

  Självdrag

  Skorsten

  Murad skorsten

  Uteplats

  Altan med söderläge. Spotlights i takfot.

  Övriga byggnader
  1. Garage/förråd/vedbod/cykelbod.
  2. Lekstuga.
  TV/Internet

  Fiber finns indraget i fastigheten.

 • Byggnad
  Standardpoäng
  38
  Byggår
  1953
  Om-/tillbyggnadsår

  1978

  Grund

  Krypgrund

  Tak

  Plåt med tegelprofil

  Fasad

  Tegelstensfasad

  Fönster

  2-glasfönster 1 st 3-glasfönster övriga

  Bjälklag

  Trä

  Vatten

  Kommunalt vatten året om

  Avlopp

  3 - kammarbrunn med gemensam infiltrationsbädd ( från 2017) med granne.

  Uppvärmning

  Elradiatorer samt luftvärmepump samt öppen spis med insats.

  Ventilation

  Självdrag

  Skorsten

  Murad skorsten

  Uteplats

  Altan med söderläge. Spotlights i takfot.

  Övriga byggnader
  1. Garage/förråd/vedbod/cykelbod.
  2. Lekstuga.
  TV/Internet

  Fiber finns indraget i fastigheten.

 • Pantsättningar & Inteckningar
  4st inteckningar på totalt 365 000 kr
 • Kostnader
  Elkostnad
  16 000 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Vatten och avlopp
  3 527 kr/år
  Renhållning
  1 250 kr/år
  Väg
  100 kr/år
  Hemförsäkring
  3 768 kr/år

  Dina försäkringar

  Slamtömning
  658 kr/år
  Summa driftskostnader
  25 803 kr/år
  Fastighetsskatt
  8 049 kr/år
  Årlig elförbrukning
  6900 kWh/år

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Vägbeskrivning

  Väg 136 ca 3 mil norr om Borgholm, tag av mot Hörlösa/Gillberga, efter ca 200 meter tag gamla landsvägen (Lövängsvägen) norrut och efter ca 400 meter så ligger fastigheten på vänster sida. Vår skylt visar.

 • Område
  Område

  3 mil norr om Borgholm ligger det gemytliga Sandvik. Sandviks hamn var tidigare en stor utskeppningshamn åt stenindustrin och är idag en populär tilläggsplats för fritidsbåtar under sommaren. Sandvik är en liten ort med gångavstånd till både restauranger och åretrunt öppen ICA-affär. Ett givet besöksmål är Sandviks kvarn som är en av världens största kvarnar och har både restaurang och museum. Eller varför inte bara flanera runt på kvällen och sätta sig vid hamnen, njuta av utsikten över Kalmarsund när solen sakta går ner i horisonten. På dagen kan man svalka sig med att bada eller så tar man cykeln och åker norrut på den vackra kustvägen förbi Jordhamn ända upp till Byerum Sandvik. För den golfintresserade så finns Ölands Golfklubb i Källatorp 12 km norrut.

  3,5 mil norr om Borgholm ligger Källa. Källa är mest känd för Källa gamla kyrka från 1200-talet. Här kan man uppleva historiens vingslag vid besök i kyrkan eller när det anordnas konserter under sommaren. När du fortsätter förbi kyrkan, gärna med cykel, så når du ganska snart Källahamn som under 1800-talet var en stor utskeppningshamn för handelsflottan och under 1900-talet mestadels fungerade som fiskehamn. Förutom att bara vara och njuta av utsikten så finns det en liten badplats vid hamnen. I Högenäs Orde finns naturreservat med en riklig flora av blommor eller om du vill spela golf istället så ligger Ölands Golfklubb i Källatorp endast 3 km bort. När hungern gör sig påmind så är det bara att cykla tillbaka till Källa. Där finns åretrunt öppen ICA-affär eller varför inte åka tvärs över landsvägen till Hagelstad och njuta av Ninnis kroppkakor.

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Borgholm Hörlösa Ga:3

  Rättigheter förmån

  Avtalsservitut: Infiltration - Se beskrivning

 • Allmänt

  Budgivning:

  Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Besiktning är utförd, protokoll finns.

  Energideklaration utföres ej på fritidshus.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

  Fastigheten är med i områdets vägförening, kostnad f.n. om 100 kr/år.

  I köpet ingår, utan särskild ersättning, inventarier enligt inventarielista.

  Ytterligare städning utföres ej av säljaren.

Fakta

 • BostadstypFritidshus
 • Antal rum5 rum
 • Boarea120 kvm
 • Tomtarea1979 kvm
 • AdressLövängsvägen 165
 • OmrådeHörlösa
 • Utgångspris1.695.000 :-

Är du intresserad av det här objektet? Hör av dig till oss så kontaktar vi dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.