Slånstigen 1 Djurstadtorp

Slånstigen 1

Djurstadtorp

DJURSTADTORP - Fritidshustomt med liten stuga och garage. Inkl. kommunalt vatten!

Fritidshustomt bebyggd med liten stuga om ca 24 kvm och garage om ca 20 kvm samt förberedd mark för byggnation av bostadshus. Lugnt och fint läge med fina grönområden inpå knuten och betald anslutning för kommunalt vatten. Ca 2 km till havet!

Utgångspris: 295.000:-

Anders Törnqvist

Ansvarig fastighetsmäklare

 • Telefon 0485 - 77 010
 • E-post anders@olandsmaklaren.se

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning

Dela via sociala medier

Fakta

 • BostadstypTomt
 • Tomtarea1942 kvm
 • AdressSlånstigen 1
 • OmrådeDjurstadtorp
 • Utgångspris295.000 :-
Läs mer om bostaden

Läs mer om tomten

 • Beskrivning

  Fritidshustomt bebyggd med liten stuga om ca 24 kvm och garage om ca 20 kvm samt förberedd mark för byggnation av bostadshus. Lugnt och fint läge med fina grönområden inpå knuten och betald anslutning för kommunalt vatten.

  Här har du möjlighet att skapa ditt eget fritidshusparadis där du bor nära, både till den östra och västra kusten. För alla naturälskare och framför allt för den som är intresserad av fågelskådning, så är området med dess omgivningar perfekt. Byggplanen medger ett hus i ett plan om ca 100 m2

  I Djurstadtorp fritidshusområde finns tennisbana, lekplats och en fotbollsplan för lek och spel som är till för medlemmar med familjer i föreningen. För den som gillar promenader finns det tillgång till ett rikt stignät i området. Se länk Djurstadtorp.se - Smultronställen Till Borgholm och allt vad en stad kan erbjuda med nöjen, service och affärer är det ca 15 km. Köpingsvik med sandstrand, affärer och restauranger är det ca 11 km. Ta cykeln till havet 2 km och till fin sandstrand och hamn i Kårehamn är det ca 7 km. Greda blomsterängar ligger bara några kilometer norrut längs östra vägen och visar under våren upp en flödande blomsterprakt med bl. a orkidéer. Äleklinta är en tidigare fiskeby med bra bad från brygga i en vacker vik, ca 4 km väst om bensinmacken i Stacketorp. Sandvik med en vacker badplats och trivsam hamnkrog, fiskrestaurang, minigolf och pizzeria, restaurang i kvarnen samt en åretruntöppet ICA-affär. Jordhamn är väl värd ett besök för sin vackra miljö och sin skurkvarn. Kårehamn med en gammal fiskehamn med restaurang och fiskaffär. Fina sandstränder som bjuder på härliga bad. Södvik där det finns en möbelaffär, ateljé ett bageri och pizzeria samt en Pub och restaurang med en härlig och lummig trädgård. I kalvhagen som ligger i byn arrangeras mycket underhållning med bl. a musik och teater. Det går dagligen några bussar från Borgholm som stannar precis utanför Djurstadtorps fritidsområdet.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  BORGHOLM DJURSTADTORP 2:82

  Adress

  Slånstigen 1

  Postnummer
  387 91
  Postort

  Borgholm

  Församling

  Föra

  Område

  Djurstadtorp

  Boarea enligt

  Lantmäteriet

  Tomtareal/mark
  1942.0 m2
  Tomtareal enligt

  Lantmäteriet

  Vatten

  Kommunalt vatten finns, anslutningsavgift erlagd.

  Avlopp

  För ordnas med egen avloppsanläggning i samråd med Borgholms kommun.

  Byggrätt, anslutningar mm

  Kommunalt vatten finns i tomtgräns. Anslutningsavgift är erlagd av säljaren till Borgholms kommun, värde f.n. 84.750 kr. Abonnemangskostnad om f.n. 2 566 kr per år. Avlopp får lösas med egen anläggning i samråd med Borgholms kommun, tel 0485-88 000. El finns att ansluta genom EON. Anslutningsavgift är f.n. 27 625 kr.

  Byggplanen medger ett hus i ett plan om max 100 m². Se även under övrigt.

  Tomtbeskrivning

  Naturtomt. Del av tomten är grusad/ förberedd för byggnation av fritidshus.

  Taxering
  Taxeringsår: 2018
  Taxeringsvärdet är: Fastställt
  Taxeringsvärde byggnad: 54 000 kr
  Taxeringsvärde mark: 337 000 kr
  Taxeringsvärde totalt: 391 000 kr

  Fastigheten är taxerad som fritidshus med typkod 220 under byggnad. Byggnadsår är ej fastställd.

 • Byggnad
  Byggrätt, anslutningar m.m.

  Kommunalt vatten finns i tomtgräns. Anslutningsavgift är erlagd av säljaren till Borgholms kommun, värde f.n. 84.750 kr. Abonnemangskostnad om f.n. 2 566 kr per år. Avlopp får lösas med egen anläggning i samråd med Borgholms kommun, tel 0485-88 000. El finns att ansluta genom EON. Anslutningsavgift är f.n. 27 625 kr.

  Byggplanen medger ett hus i ett plan om max 100 m². Se även under övrigt.

  Vatten

  Kommunalt vatten finns, anslutningsavgift erlagd.

  Avlopp

  För ordnas med egen avloppsanläggning i samråd med Borgholms kommun.

 • Pantsättningar & Inteckningar
  4st inteckningar på totalt 739 000 kr
 • Kostnader
  Vatten och avlopp
  2 566 kr/år
  Summa driftskostnader
  2 566 kr/år

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Vägbeskrivning

  Östra landsvägen ca 6 km norr om Löts kyrka, mitt i högerkurva tag vänster Marielundsvägen och sedan nästa till höger, Enstigen, sedan till vänster Slånstigen. Vår skylt visar.

 • Område
  Område

  Djurstadtorp är ett rofyllt fritidshusområde ca 2 mil norr om Borgholm. Det ligger på den östra sidan 6 km norr om Löts kyrka. Som medlem i vägsamfällighetsföreningen så finns tillgång till en fin tennisbana, fotbollsplan och lekplats. Dessutom finns det gott om stigar för promenader. Om du vill ta en cykeltur på östra landsvägen så är Greda blomsterängar 3 km norrut ett vackert mål som under våren visar upp en flödande blomsterprakt med bl.a. orkidéer. För den fågelintresserade så finns Djurstadträsk strax på andra sidan landsvägen och Petgärdeträsk ligger ett stycke söderut. De är båda våtmarker med ett rikt fågelliv och ett eldorado för alla som vill uppleva närheten till naturens läten både vid skymning och gryning. 7 km söderut ligger fiskehamnen i Kårehamn där det även finns fiskaffär och en restaurang där man kan sitta ute och avnjuta havets läckerheter. I Kårehamn finns även en liten fin sandstrand för härliga bad. Om solnedgången lockar så är Äleklinta 6 km bort ett självklart utflyktsmål, en upplevelse varje gång att sitta på landborgskanten och se hur solen sakta sänker sig ner över Kalmarsund

 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar

  Gemensamhetsanläggning

  Borgholm Djurstadtorp Ga:1

  Planer och bestämmelser

  Djurstad 3:2,djurstadtorp 2:1 M Fl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19750217)

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning

  Samfällighet

  BORGHOLM DJURSTADTORP S:1

  Översättning saknas för: ENUMS_EASEMENTTYPE_CONTRACTUAL_RIGHTS

  Avtalsservitut Kraftledning

 • Allmänt

  Byggnader:

  På tomten finns två byggnader, en liten stuga om 24 kvm och ett garage om ca 20 kvm. El och vatten/avlopp är ej indraget. Bygglov beviljades för nybyggnad av fritidshus 75 kvm, gäststuga 24 kvm samt garage 2013-03-28 och 2017-03-08 avslutades ärendet då uppförande av fritidshus ej fullföljts. Vill du bygga vidare behövs nytt bygglov.. För mer info ring Borgholms kommun 0485 - 88 000.

  Budgivning:

  Ölandsmäklaren AB använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och övriga budgivare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  Fastighetsmäklarens roll är som förmedlare mellan säljare och köpare. Det är säljaren som bestämmer när hon eller han skall sälja, på vilka villkor och till vilket pris.

  Säljarens upplysningsplikt Som säljare har man en upplysningsplikt mot köparen om de fel och brister man känner eller borde känna till. Som säljare kan man bli skadeståndsskyldig mot köparen om man underlåter att upplysa köparen om de fel och brister i fastigheten man känt till eller borde känt till. Säljaren ansvarar för dolda fel (fel som köparen ej kunnat upptäcka vid köpet) i 10 år.

  Köparens undersökningsplikt: Köpare har en omfattande undersökningsplikt angående fastighetens skick och detta gäller även om fastigheten besiktigats av säljaren.

  Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kan inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som köparen borde upptäckt vid en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen bör undersöka fastigheten innan köp och/eller gå igenom fastighetens skick ihop med besiktningsman. Köparens undersökningsplikt omfattar hela fastigheten som mark, byggnader, el, vatten, avlopp, eldstad, skorsten m.m. Köparen har kvar sin undersökningsplikt även om säljaren besiktigat fastigheten.

  Energideklaration utföres ej på tomter/fritidshus.

  Det ankommer på köparen själv att kontakta berörda instanser för besked i frågor gällande planbestämmelser, förekomst av byggrätt, bygglovsfrågor, rördragningar på tomten, el m.m.

  Ytterligare städning utföres ej.

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.

Fakta

 • BostadstypTomt
 • Tomtarea1942 kvm
 • AdressSlånstigen 1
 • OmrådeDjurstadtorp
 • Utgångspris295.000 :-

Är du intresserad av det här objektet? Hör av dig till oss så kontaktar vi dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Våra kontor

 • Borgholm

  Storgatan 18, 387 21, Borgholm

 • Färjestaden

  Ölands Köpstad, 386 31, Färjestaden

 • Sandvik

  Hamngatan 4, 387 70, Löttorp

Ölandsmäklaren AB

Din mäklare på Öland

Familjeföretaget med personlig service, etablerade på Öland sedan 1973.

 • Telefon 0485-77 000
 • E-post info@olandsmaklaren.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för visat intresse! Vi återkommer så fort som möjligt.